Powered By Blogger

5/1/08

ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 30-12-2007

Πάνε πάνω από δέκα χρόνια που έκλεισαν τα αναψυκτήρια, με τελευταίο το ΑΚΡΟΝ της Λένορμαν και να που ήρθαν πάλι στην επικαιρότητα μέσω της πολεοδομικής ατασθαλίας του Μαγγίνα. Τώρα, να τον ευχαριστήσω που άθελά του έγινε η αφορμή για να ξαναθυμηθεί ο κόσμος τα αναψυκτήρια; Ότι θα ερχόταν η στιγμή που ένα αναψυκτήριο θα «έτρωγε» έναν υπουργό, αυτό δεν το περίμενα. Από ναός αναψυχής έγινε θάλαμος αερίων. Μέχρι και οπισθόφυλλο στην «Παρασκευή και 13» έγινε το θέμα. Φαντάσου να θελήσει κανείς να ανοίξει πραγματικό αναψυκτήριο και να πάει να βγάλει άδεια. Θα του βγάλουν κατευθείαν άδεια για βίλα και πισίνα. Αν και απ’ ότι είδα στη τηλεόραση, μάλλον δεν έχουν δει τις βίλες με τις πισίνες στα βόρεια και στα νότια προάστια που έχουν άδεια για διακόσια μέτρα και έχουν χτίσει εφτακόσια. Εκεί, γιατί δεν πάει η αδιάφθορη Πολεοδομία; Αλλά βλέπετε, μας έφαγε το «σεμνά και ταπεινά». Αφού το είπαμε, πρέπει και να το ακολουθήσουμε αλλά ο δρόμος για τη σεμνότητα και την ταπεινότητα είναι δύσβατος και κακοτράχαλος και πολλοί υπουργοί γκαζώνουν και ντεραπάρουν στη πρώτη στροφή. Το καταλαβαίνω ότι ένας πολιτικός πρέπει να είναι άσπιλος και αμόλυντος αλλά δεν είναι άδικο να πληρώσει ο Μαγγίνας για τις πολεοδομικές παραβάσεις όλων των Ελλήνων; Ο Μαγγίνας θα πληρώσει για όλες τις ανασφάλιστες Μολδαβές νταντάδες και όλους τους ανασφάλιστους Ινδούς κηπουρούς, τους Φιλιππινέζους ναυτεργάτες και τους Αλβανούς χτίστες; Εκείνοι οι γείτονες του Μαγγίνα που βγήκαν και παραδέχθηκαν δημοσίως, μπροστά στα μάτια και τα αυτιά των πολεοδόμων, ότι είναι αυθαίρετοι και έχουν χτίσει όλοι με άδεια αναψυκτηρίου, θα πληρώσουν το πρόστιμο που τους αναλογεί ή θα τους γλιτώσει η ανωνυμία τους; Πότε επιτέλους θα σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των κουκουλοφόρων και των ρουφιάνων που «καρφώνουν» επιλεκτικά και διαχωρίζουν τους παραβάτες σε κατηγορίες ανάλογα με το αξίωμα και την κοινωνική θέση; Δηλαδή όποτε θέλουμε είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο και όποτε δε θέλουμε, κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους; Μετά απ’ αυτό το πατατράκ του Μαγγίνα, ελπίζω να βάλουν μυαλό οι «σοφοί» νομοθέτες και να προστατέψουν τους Έλληνες πολίτες που το ίδιο το κράτος τους οδηγεί να χτίζουν αυθαίρετα με άδειες αναψυκτηρίου, εκκλησιών, πηγαδιών κλπ.
Ως παθών ο Μαγγίνας ας κάνει την αρχή κι ας γίνει τουλάχιστον ο εισηγητής μιας οριστικής λύσης του προβλήματος των αυθαιρέτων που καίει χιλιάδες Έλληνες και να είναι σίγουρος ότι όλοι θα τον ευλογούν. Θα είναι μια αρχή και για την κάθαρση της πιο «ακάθαρτης» δημόσιας υπηρεσίας, της πολεοδομίας. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το Άουσβιτς της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Εύχομαι το 2008, να είναι λιγότερο αυθαίρετο…λιγότερο διεφθαρμένο, περισσότερο σεμνό και ταπεινό και όχι τόσο υπουργοφάγο. Άντε και καλή Πρωτοχρονιά!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: