Powered By Blogger

5/1/08

ΣΕΜΙΝΑ-ΜΑΚΗΣ-ΘΩΔΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 9-12-2007

Δεν είναι που της πάει γάντι η ψυχαγωγία. Δεν είναι που της ταιριάζει απόλυτα η έρευνα. Είναι που η Σεμίνα δεν εγκλωβίζεται σε όρους και όρια. Με μια απίστευτη ευλυγισία περνάει από τα βαριά θέματα στα πιο λάϊτ , με την ίδια όμως σοβαρότητα. Δεν έτυχε…πέτυχε και αυτή τη σεζόν να μας καθηλώσει με τις Top Stories που ξεκίνησαν συγκινητικά και συνεχίζουν συγκλονιστικά. Top ρίσκο για τη Σεμίνα αλλά με top αποτέλεσμα.
Άλλη μια εκπομπή αλλιώτικη από τις άλλες ήταν ο Κίτρινος Τύπος του Μάκη της προπερασμένης Δευτέρας, με όλες τις ταλαιπωρημένες από τα κανάλια, TV περσόνες που έχουν αναδειχθεί μέσω σκανδάλων, δημοσίων καυγάδων, ακροβατικών, καψούρας και χοντρής σάτιρας. Για την Αλβανοχτυπημένη Ρούλα δεν υπάρχουν άλλα δάκρυα. Είναι αργά για δάκρυα Ρούλα, παίξε τις κούκλες σου βρε Ρούλα κι ας τον Αλβανό με τη μικρούλα. Για την Μπριζολέ, αυτό το κοψίδι είναι δικό της και δικό μας. Στο κάτω-κάτω, τιμή της και καμάρι της, γούστο της και καπέλο της. Μήπως πρόκειται κανείς να την μπερδέψει με την Μπιγιονσέ; Όσο για την Εσταυρωμένη Σαρρή μάλλον θα πρέπει να βάλουμε τον δάκτυλον επί των τύπων των ήλων .Άλλωστε πριν προλάβει να πει «Σταυρώστε με» της είχαν ήδη παραγγείλει τον σταυρό που θα κουβαλούσε και ο Λάκης ως τροχονόμος ρύθμιζε την κίνηση στον «Γολγοθά».
Εκείνη όμως που βγήκε «Θεά» απ’ αυτή την εκπομπή και πολύ το γουστάρω είναι η Έφη Θώδη. Αξίζει ένα μπράβο στον Μάκη που άφησε για λίγο τις βρωμιές των πολιτικών και έπιασε τις βρωμιές των καναλιών που για την τηλεθέαση δε διστάζουν να κρεμάσουν, να χλευάσουν, να σταυρώσουν και να τεμαχίσουν ανθρώπους, έστω κι αυτό πολλές φορές γίνεται και με τη θέληση των ίδιων.
Κατ’ αρχήν πρέπει να γραφτεί στο βιβλίο Γκίνες ότι η Θώδη έκανε τον μονίμως συνοφρυωμένο και με την κακία στο στόμα Γλέζο, να χαμογελάσει και να γίνει συμπαθής για πρώτη και ίσως για τελευταία φορά στη ζωή του. Βέβαια, εγώ που συνεργάστηκα με την Έφη για δυο σεζόν, δεν περίμενα την εκπομπή για να ανατριχιάσω με το Τζιβαέρι και με το κλέφτικο γιατί ξέρω πότε η Έφη κάνει χαβαλέ για το κέφι της, πότε κάνει τη πλάκα της και πότε παίρνει το μικρόφωνο και σου ξεριζώνει την ψυχή. αυτή είναι η Έφη Θώδη. Ορίτζιναλ, ακομπλεξάριστη, αληθινή και τόσο έξυπνη όσο δε μπορεί να φανταστεί κανείς.
Επειδή κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις, μ’ αρέσει που ο Μάκης αποφάσισε, μια φορά τον μήνα να δείχνει την καλή όψη του νομίσματος…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: