Powered By Blogger

19/5/09

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
«ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
ΚΥΡΙΑΚΗ 3-5-2009

ΤΙΤΛΟΣ: « Η κρίση και οι Κροίσοι»
Κρίση…Με πιάνει κρίση κι ένας ολόκληρος στρατός δε μπορεί να με κρατήσει…Είμαστε σε κρίση; Παγκόσμια κρίση ή εγχώρια κρίση; Πως έρχεται η κρίση; Αεροπορικώς ή με το γαϊδουράκι; Μήπως πέρασε η κρίση και δε μας ακούμπησε; Ίσως να βρισκόμαστε σε κρίση πανικού και δεν έχουμε σωστή κρίση. Τώρα με την πανδημία των χοίρων μπορεί να συνέλθουν όλα τα γουρούνια. Μάλλον η κρίση χτυπάει μόνο τους Κροίσους γιατί αυτοί βγαίνουν στα κανάλια και κλαίγονται ότι και όλο τους το σόι να μαζέψεις δε θα βρεις ούτε χίλια ευρώ. Δηλαδή κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες…Πτωχεύουν οι εφοπλιστές ο ένας πίσω απ’ τον άλλον και ο «αναίσθητος» λαός δε κάνει τίποτα για να τους ενισχύσει. Είναι αυτό που λέμε «Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω».Ότι υπάρχει μια γενική κρισεολογία και κρισεοφοβία είναι σίγουρο. Έχουμε πάθει τέτοια κρίση που μόλις έρθει η πραγματική κρίση εμείς θα έχουμε ήδη σαλτάρει. Νομίζω πως θα ήταν καλύτερα όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε να τα περνάμε πρώτα από τη κρησάρα του μυαλού μας και μετά να τα πιστεύουμε. Όχι ότι είμαι δύσπιστος αλλά ακούγοντας συνέχεια κρίση και κρίση θα περίμενα από τους συμπατριώτες μου μια πιο σοβαρή στάση στη διαχείριση των οικονομικών τους. Εδώ όχι μόνο αυτοσυγκράτηση δεν υπάρχει , αυτοί αντί να σφίξουν το ζωνάρι το έχουν χαλαρώσει τόσο πολύ που κοντεύει να τους πέσει το παντελόνι. Το Πάσχα πέρασε αλλά το φαγοπότι συνεχίζεται με την ίδια ένταση, ίσως και χειρότερα. Μικρομάγαζα και μεγαλομάγαζα είναι γεμάτα από τα «θύματα» της κρίσης. Τρώνε και πίνουν από τον καημό τους για την οικονομική ύφεση. Και αυτό δε συμβαίνει μόνο στα φαγάδικα που δεν τα κόβει ο Έλληνας ούτε πεθαμένος αλλά και στα υπερμάρκετ και τα σούπερ καταστήματα όπου γίνεται το αδιαχώρητο. Μπαίνουν μέσα οι «πτωχοί και καταφρονεμένοι» και τα σηκώνουν από τα θεμέλια. Άμα δεις τα καρότσια τους θα σε πιάσει κρίση…Οι ουρές στους διαδρόμους και τα ταμεία δεν είναι απλώς προκλητικές αλλά σκανδαλώδεις. Μέχρι που οι επιχειρήσεις σκέφτονται να αντικαταστήσουν τα καρότσια με φορτηγάκια για να βάζουν τα ψώνια οι «άφραγκοι» καταναλωτές.
Δικαίως θα αναρωτηθεί κάποιος: «Μήπως είδε κανείς τη κρίση ρε παιδιά ή πάλι σας έφυγε μέσα από τα χέρια σας σαν τον Παλαιοκώστα και κρύβεται στο Παρνασσό;». Ε, λοιπόν αυτό είναι. Η κρίση δραπέτευσε με πολυτελέστατο τζιπ προς άγνωστη κατεύθυνση. Δυο ξανθιές από το Περιστέρι την οδήγησαν στο ξέφωτο και χάθηκε…Άλλωστε η κρίση είναι ένα φαινόμενο διαχρονικό και φίλα προσκείμενο στη πολιτική, στη δικαστική και σε κάθε μορφή εξουσίας.
Εδώ και εκατό χρόνια τουλάχιστον, η σεμνότητα, η ταπεινότητα και η εντιμότητα των πολιτικών βρίσκεται στον πάτο της κρίσης. Η «ανεξάρτητη» και «τυφλή» δικαιοσύνη δε περνάει κρίση ήθους και αντικειμενικότητας; Όσο για την κρίση στους κόλπους της Εκκλησίας, καλύτερα πίστευε και μη ερεύνα…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΝΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: